Monday, 20 May 2013

New Toy: Canon EF 85mm f/1.8 USM

Takmau cakap banyak; ini bendanya. (bukan yang mount kat body ok, itu hiasan je)




Canon EF 85mm f/1.8 ni agak teruk dibelasah oleh pengguna sebelumnya, tapi nasib baik masih boleh ambil gambar dan AF elok lagi. Harap tak ada masalah.



Tengok kaca dia tudiaa! Focal length 85mm ni sesuai untuk portret. Bokeh dia pun cantik dan smooth. AF dia pulak sangat laju.

Test shots skit dengan shoot street scene dan sedikit sports. Dua gambar pertama je edit, yang lain malas nak edit.













Kenapa gambar elok-elok saya kebanyakannya dalam orientasi potret? Entahlah!

Kita harap lepas ni boleh bawak balik gambar lebih meletop lagi lah ya.

Kbai.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...