Monday, 7 April 2014

Fake Film

Alkisah diceritakan saya ikut geng jalan-jalan ke Jamsil kat selatan bandar Seoul. Alangkah kecewanya apabila banyak cherry blossom dah gugur dan pokok dah mula menghijau. Tapi masih ada la sikit-sikit bunga cherry blossom tu. Tapi takpe saya bawak keluar Canon 7D dan Tamron 17-50 saya testing tone filem.

Secara jujurnya, saya sekarang tengah gear lust nak beli 5D classic. Kamera full frame yang dah ketinggalan zaman, tapi still boleh digunakan. Saje je nak cuba full frame sebab lagi masyuk pakai primes macam 50mm dam 85mm serta efek depth of field yang lebih berkrim.

Persoalannya, adakah saya perlukan full frame?








Equipment used:
Canon 7D, Tamron 17-50 f/2.8 dan Canon 50mm f/1.8


Kembali kepada persoalan tadi.
5D classic, perlu ke tidak?

OH NOO!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...