Friday, 28 August 2015

Canon Baru Umumkan Lens Baru! Canon 35mm f/1.4L II USM

Mungkin tak ramai yang akan kisah pasal apa yang Canon buat. Saya sendiri sebagai peminat Canon agak kecewa sebab tak ada langsung benda baru yang diorang buat. Tapi hari ni dia keluarkan update kepada lens 35mm f/1.4 dia yang dah tua tu, memperkenalkan Canon 35mm f/1.4L II USM baru!


Canon kata lens baru ni datang dengan teknologi Blue Spectrum Refractive Optics (BR Optics) yang baru, yang menggunakan organic material dalam lens tu untuk mengurangkan chromatic aberrations, menjanjikan gambar yang lagi sharp.


Lens ni juga datang dengan design 14 elements in 11 groups, two aspherical elements, one UD element, Canon punya SWC coating untuk melawan flare dan ghosting, minimum focusing distance 0.28m, maximum magnification 0.21x, USM focusing motor yang pantas dan senyap, 9-blade circular aperture, full time mechanical manual focusing (dalam AF mode pun boleh), 72mm filter thread, lebih weather resistance menahan habuk dan percikan air, dan fluorine coating Canon yang famous menolak segala minyak cap jari dari lens.


Lens Canon EF 35mm f/1.4L II USM baru ni akan mula dikeluarkan pada oktober ini dengan harga USD 1,799 atau lebih kurang RM7,531. Phew.

Teringin sangat nak tahu macam mana lens Canon baru ni bila dilawan sama lens Sigma 35mm f/1.4 ART yang famous tu. Kita tungguuu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...